تحليل استخوان مادران شيرده به دليل كمبود كلسيم
يك متخصص تغذيه بيان كرد:
تحليل استخوان مادران شيرده به دليل كمبود كلسيم
يک متخصص تغذيه گفت: اگر به زنان در دوران بارداري توصيه مي شود که از منابع حاوي کلسيم مخصوصاً شير استفاده کنند از اين جهت است که دچار تحليل استخوان نشوند.
سيد ضياءالدين مظهري، در گفتگو با سينا، با اشاره به تأثير کلسيم بر شير مادر گفت: تغذيه بر کيفيت شير تأثير ندارد و عمدتاً بر استخوان مادران شيرده تاثير ميگذارد؛ به نحوي که حتي مادراني که دچار راشيتيسم و يا پوکي استخوان هستند مي توانند کلسيم مورد نياز کودک را از طريق شير تأمين کنند.
وي ادامه داد: اگر به زنان در دوران بارداري توصيه ميشود که از منابع حاوي کلسيم مخصوصاً شير استفاده کنند از اين جهت است که دچار تحليل استخوان نشوند. به خصوص مادراني که بدون توجه به فاصله گذاري صحيح بر اثر عدم تأمين نيازهاي بدنشان نه تنها اسکلت آنها تحليل مي رود بلکه ممکن است به تحليل عضلات آنها نيز منجر شود.
به گفته رئيس انجمن علمي غذا و تغذيه حامي سلامت ايران، به مادران شيرده توصيه مي گردد که از منابع مهم همانند کلسيم، شير، لبنيات کم چرب، دانه ها و مغزها به ويژه دانه کنجد به دليل انرژي، کلسيم و ترکيبات قوي و اسيدهاي چرب استفاده کنند چرا که اين مواد براي رشد کودک مفيد است.
وي اظهار داشت: در دوران شيردهي نياز مادران به کل مواد غذايي بيش از دوران هاي قبل از بارداري و در حين بارداري است به طوري که در دوران بارداري گفته ميشود 300 تا 400 کالري مصرف شود و به ميزان کالري و انرژي دريافتي خود اضافه کنند ولي در دوران شيردهي ميزان500 کالري بايد نسبت به قبل ازبارداري اضافه شود.
مظهري، گفت: ميزان انرژي مهم است ولي اگر اين انرژي از منابع حاوي پروتئين، چربي و قندها به صورت فيزيولوژيک و سيستماتيک تأمين شود مي تواند به مواد مورد نياز بدن کمک کند به همين علت بانوان بايد در طول روز چهار ليوان شير و يا لبنيات مصرف کنند البته انرژي مادران نيز اگر از منابع فيزيولوژيک تأمين شود تأثيرگذار خواهد بود.
وي افزود: 10 تا20 درصد از انرژي مورد نياز مادران شيرده بايد از مواد پروتئيني تأمين شود که حداقل يک سوم از اين پروتئين ها بايد از منابع حيواني باشد به خصوص آبزيان که بسيار مفيد هستند، همچنين بسياري از منابع گياهي نيز داراي پروتئين هستند.
اين متخصص نغذيه تأکيد کرد: ميزان کلسيم، پروتئين و قند شير مادر ثابت است ولي سوء تغذيه و عدم تأمين نياز مادر به انرژي، در کميت شير تأثير گذاشته و مقدار شير کم مي شود.