منوی دسته بندی
پایگاه‌اطلاع‌رسانی

با جدیت پیگیر ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه هستیم

40319

 

سرپرست کتابخانه‌های عمومی کرمانشاه:

کتابخانه‌های استان بیش از یک میلیون جلد کتاب دارند

 

1395/02/01

سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه گفت: ادامه روند ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه را به عنوان یکی از مطالبات جدی استان پیگیری خواهم کرد.

معصومه حسنی‌خونسار در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا منطقه کرمانشاه، تعداد کتب موجود در کتابخانه‌های عمومی استان را بیش از یک میلیون و 110 هزار جلد اعلام کرد و گفت: کتابخانه‌های نهادی استان یک میلیون و 10 هزار جلد کتاب و کتابخانه‌های مشارکتی نیز حدود 100 هزار جلد کتاب دارند.

استان کرمانشاه 95 باب کتابخانه عمومی دارد

سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه تعداد کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه را 95 باب دانست و افزود: این استان 77 کتابخانه عمومی نهادی و 18 باب کتابخانه عمومی مشارکتی دارد.

حسنی‌خونسار افزود: 14 باب از کتابخانه‌های نهادی استان کرمانشاه در روستاها فعال هستند.

سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه با بیان اینکه 15 باب از کتابخانه‌های استان دارای بخش ویژه کودک هستند، گفت: همچنین پنج باب از کتابخانه‌های عمومی استان یک یا دو قفسه ویژه کودک دارند.

به گفته وی سه باب از کتابخانه‌های عمومی استان دارای بخش دفاع مقدس مجزا هستند.

بیش از 51 هزار نفر از کرمانشاهیان عضو کتابخانه‌های عمومی هستند

حسنی‌خونسار گفت: در استان کرمانشاه بیش از 51 هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی هستند.

وی سپس با بیان اینکه استان کرمانشاه 41 هزار مترمربع فضای کتابخانه‌ای دارد، گفت: 37 هزار متر مربع از این فضاها مربوط به کتابخانه‌های نهادی و حدود چهار هزار مترمربع نیز مربوط به کتابخانه‌های مشارکتی است.

به ازای هر 100 نفر 2 مترمربع فضای کتابخانه‌ای داریم

حسنی‌خونسار با بیان اینکه در استان به ازای هر 100 نفر دو مترمربع فضای کتابخانه‌ای داریم، گفت: این رقم باید به هشت مترمربع برسد که تا رسیدن به این جایگاه فاصله خیلی زیادی داریم.

وی در ادامه تعداد ایستگاه‌های مطالعه استان کرمانشاه را در حال حاضر 22 ایستگاه اعلام کرد و گفت: 14 مورد از این ایستگاه‌ها در شهر کرمانشاه و هشت مورد نیز در شهرستان‌های استان استقرار پیدا کرده‌اند.

حسنی‌خونسار با اشاره به تغییر نحوه فعالیت ایستگاه‌های مطالعه، شکل جدید خدمت‌رسانی این ایستگاه‌ها را ارائه کارت‌های بخوانید و به اشتراک بگذارید عنوان کرد و گفت: به نظر می‌رسد این اقدام می‌تواند در راستای نهادینه کردن فرهنگ مطالعه موثرتر باشد.

سال گذشته 4 باب کتابخانه در کرمانشاه افتتاح شد

حسنی‌خونسار در ادامه با بیان اینکه سال گذشته چهار باب کتابخانه در استان کرمانشاه افتتاح و به بهره برداری رسید، گفت: سه باب از این کتابخانه‌ها در شهر کرمانشاه و یک باب نیز در شهر ریجاب شهرستان دالاهو بود.

حسنی‌خونسار برگزاری 12 نمایشگاه کتاب، برگزاری نشست‌های شعرخوانی و برپایی 16 نشست کتابخوان را از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه کتابخوانی طی سال گذشته دانست.

14کتابخانه روستایی داریم

وی سپس تعداد کتابخانه‌های روستایی استان را 14 باب اعلام کرد و توسعه کتابخانه‌های روستایی را از اولویت های کاری خود دانست.

حسنی‌خونسار ایجاد کتابخانه‌های روستایی در روستاهای با جمعیت بالای 1500 نفر و در صورت برخورداری از حداقل یک ساختمان 100 متری را از جمله برنامه‌های امسال در حوزه توسعه فضاهای کتابخانه‌ای عنوان کرد.

وی سپس با بیان اینکه در حال حاضر در استان کرمانشاه دو واحد سیار کتابخانه‌ای در شهرستانهای قصرشیرین و هرسین 25 روستا را تحت پوشش خود قرار داده‌اند، گفت: تا پایان امسال یک واحد سیار دیگر در شهرستان جوانرود افتتاح خواهد شد.

تا پایان سال 4 کتابخانه در استان به بهره‌برداری می‌رسد

حسنی‌خونسار اشاره‌ای هم به کتابخانه‌های در دست ساخت و بهره برداری در استان داشت و افزود: تا پایان سال چهار کتابخانه که سه باب آنها روستایی بوده و یک باب شهری است، در استان به بهره‌برداری خواهند رسید.

حسنی‌خونسار کتابخانه عمومی میناشی در شهر اسلام‌آبادغرب و کتابخانه‌های روستایی شهید عسگری در کرمانشاه و کتابخانه روستایی روستاهای چهر هرسین و شیان اسلام‌آباد غرب را کتابخانه هایی دانست که تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید و افزود: این کتابخانه ها حدود 1280 مترمربع به سرانه فضای کتابخانه‌ای استان اضافه خواهند کرد.

وی افزود: امسال همچنین یک باب کتابخانه تحت عنوان کتابخانه مهر رازی در روبروی بیمارستان بیستون شهر کرمانشاه کلنگ‌زنی خواهد شد.

حسنی‌خونسار فضاسازی کتابخانه‌ای و رسیدگی بیشتر به کتابخانه‌هایی که مجهز به بخش مستقل کودک هستند را از یگر اولویت‌ها در سال جاری عنوان کرد.

وی در خصوص سرانه مطالعه در استان کرمانشاه هم گفت: عدد و رقم واقعی در این خصوص در دسترس نیست.

لزوم از سرگیری ادامه ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه

وی در ادامه با اشاره به متوقف بودن چند ساله ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه گفت: کار ساخت این کتابخانه از سال 86 آغاز شد و از سال 91 نیز ادامه ساخت این کتابخانه با پیشرفت فیزیکی 32 درصد به دلیل نبود اعتبار متوقف شده است.

حسنی‌خونسار گفت: در سفر دولت قبل به استان کرمانشاه مقرر شد تا 40 درصد هزینه ساخت این کتابخانه از محل اعتبارات استانی تامین شود و مابقی نیز از طریق اعتبارات ملی و از محل وزارت ارشاد اسلامی تامین شود که علی رغم مکاتباتی که مدیران کل پیشین اداره کل کتابخانه‌های عمومی برای دریافت اعتبار در این خصوص داشته اند، ادامه ساخت این کتابخانه به دلیل نبود اعتبار کماکان متوقف است.

وی افزود: کتابخانه مرکزی کرمانشاه دارای بخش‌های مختلفی خواهد بود که یکی از زیرساختهای توسعه فرهنگی استان به حساب آمده و با توجه به زیر بنای 15 هزار مترمربعی خود در زمان بهره‌برداری پذیرایی کتابخوانان زیادی خواهد بود.

وی ادامه روند ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه را یک مطالبه عمومی در کلانشهر کرمانشاه دانست و گفت: ادامه روند ساخت این کتابخانه را به عنوان یکی از مطالبات جدی خود مطرح و پیگیری خواهم کرد.

به گفته وی تاکنون 2.5 میلیارد تومان برای ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه هزینه شده و ساخت آن در مرحله اسکلت سازی است که در صورت عدم تخصیص اعتبار، اسکلت فلزی این سازه پوسیده خواهد شد و مهمتر اینکه استان از یک ظرفیت مهم کتابخانه‌ای محروم خواهد ماند.