منوی دسته بندی
پایگاه‌اطلاع‌رسانی

هدف‌ ما استحکام‌ ساختمان‌ها و پروژه‌هاي‌ منطقه‌ اورامانات‌ است

beton-amadeh36

مدير عامل‌ کارخانه ي ‌اورامان ‌بتن ‌روانسر:

هدف‌ ما استحکام‌ ساختمان‌ها و پروژه‌هاي‌ منطقه‌ اورامانات‌ است

شهر من- گروه اقتصاد

کارخانه اورامان بتن روانسر با تلاش و پشتکار افشين حيدريان، معين مقدسي نيا و جعفر سليماني به بهره برداري رسيده است.

 مهندس افشين حيدريان پيمانکار پل موقوفه «حميده خانم رشيد اردلان» در شهرستان روانسر، يکي از مهندسين بنام و مسئوليت پذير استان کرمانشاه است که صرف نظر از فعاليت هاي تخصصي مربوط به رشته تخصصي اش، در ساخت اين پل تلاش زيادي کرد و به بهترين نحو کارش را به پايان رساند. وي هم اکنون با پشتکار فراوان، به عرصه‌ ي مقدس اشتغال آفريني  گام نهاده و در شهرک صنعتي روانسر با  همکاران پرتلاشش جعفر سليماني و مهندس معين مقدسي نيا ، به احداث کارخانه‌ي «اورامان بتن روانسر» اقدام کرده است. برآن شديم تا با مهندس افشين حيدريان گفت وگويي انجام دهيم و ماجراي ساخت پل و مسائل و مشکلاتي که در طول کار اين مهندس فعال با آن روبه رو بوده است را از زبان خودش بشنويم.

-کارخانه‌ي بتن اورامان با چه اعتباري و در چه مدت زماني به بهره برداري رسيده است؟

کارخانه ي اورامان بتن روانسر با  اعتباري بالغ بر 6 ميليارد ريال در سال 1393 احداث گرديد و در سال 1396 با به کارگيري متخصصين با تجربه در جهت توليد بتن آمادگي يافت تا نياز بازار شهرستان روانسر، جوانرود و بخش هاي تابعه را پاسخگو باشد و هرگونه همکاري را با مردم شريف منطقه، ادارات و ارگان هاي دولتي و شرکت ها و مؤسسات غير دولتي را در برنامه اش داشته باشد. همان طور که مي دانيم امروزه صنعت بتن نقش بسيار مهمي در ساخت و سازها ايفا مي کند و يکي از عوامل بسيار مؤثر در سازه هاي بتني جهان است. گفتني است اين مواد ممکن است توسط توليد کنندگان بتن آماده و قطعات پيش ساخته بتني براي توليد کار آمد و مقرون به صرفه، زماني که شکل پذيري زياد بتن و افزايش مقاومت اوليه و نهايي مد نظر است، مورد استفاده قرار گيرند.

– نيازسنجي شما براي احداث اين کارخانه در روانسر که به نحوي دروازه ي منطقه اورامانات است، بر چه اساسي بوده و فکر مي کنيد بتوانيد به اهدافتان برسيد؟ با توجه به اينکه بتن توليد شده درکارخانه براي اينکه به لحاظ کيفيت دچار مشکل نشود، بايستي در حدأقل زمان ممکن به محل اجراي پروژه برسد؛ لذا احداث کارخانه اورامان بتن در روانسر امري ضروري به نظر مي رسيد. در دنياي پيشرفته امروز و با توجه به پيشرفت هاي صورت گرفته در زمينه هاي مختلف علمي، صنعت بتن دچار

تحول گرديده است.

-از ميزان اشتغال زايي اين کارخانه برايمان بگوييد؟

بطور مستقيم 10 نفر و غير مستقيم 15 نفر در اين کارخانه مشغول به کار مي باشند.

-در خصوص تنوع محصولات ارائه شده توسط اين کارخانه توضيح دهيد و بگوييد دليل رونق بازار بتن چيست؟

در حال حاضر بتن آماده توليد مي شود ولي در برنامه ريزي هاي آتي توليد تيرچه و قطعات بتني نيز در برنامه کاري اين کارخانه وجو دارد.

بتن آماده يکي از پر مصرف ترين مصالح ساختماني است. ميزان مصرف بتن امروزه در جهان بالغ بر پنج و نيم ميليون تن در سال است. بتن از نظر مقاومت و طاقت، قابل مقايسه با فولاد نيست، اما با اين حال در بين مصالح، بتن پرمصرف ترين است و اصلي ترين علت آن مقاومت بالاي آن در مقابل آب است. شکل پذيري براي ساخت اجزاي مختلف سازه و سهولت دسترسي به مواد اوليه آن و نيز قيمت مناسب تر نسبت به ساير مواد از ديگر علل استفاده گسترده از بتن است. حال بتن با پيشينه اي چند هزار ساله پر مصرف ترين ماده پس از آب است و براي همين، کيفيت آن بسيار حائز اهميت بوده و اين کيفيت، با توليد در کارخانجات استاندارد و با کنترل مناسب مصالح اوليه و همچنين فرآيند توليد، امکان پذير است .

-ظرفيت توليد روزانه، ماهانه و سالانه کارخانه چه ميزان توليد است ؟

ظرفيت توليد روزانه 800 تن و ماهانه 20هزار تن و سالانه 150هزار تن بتن مي باشد.

-استانداردها و گواهي هاي مورد قبول در حوزه هاي کيفيت محيط زيست و … را براي اين کارخانه دريافت نموده ايد؟ اگر جواب منفي است چه اقداماتي براي کسب اين استانداردها صورت گرفته است ؟

اين کارخانه جهت ارائه بتن با بهترين کيفيت اقدام به تهيه طرح اختلاط توسط آزمايشگاه هاي مکانيک خاک استان نموده و جهت دريافت گواهينامه استاندارد فني اقدام کرده است.

-توضيحاتي درباره خصوصيات بتن سبک را براي مخاطبان شرح دهيد؟

بتن سبک ماده اي است با ترکيبات جديد و فوق العاده سبک و مقاوم. مواد تشکيل دهنده بتن سبک عبارت است از ورموکوليت، پرليت، سنگ بازالت و سيمان تيپ 2 و…  در اين بتن همانند بتن هاي عادي، از ماسه استفاده نمي شود. عدم وجود ماسه باعث سبک و همگن شدن ساختار بتن گرديده و باعث مي شود که مواد تشکيل دهنده تقريباً از يک خانواده مي باشند و بهتر همديگر را جذب کنند. ساختمان اين بتن متخلخل بوده و اين مسئله پارامتر بسيار موثري است. چون تخلخل موجود در بتن باعث مقاوم شدن در برابر زلزله و عايق شدن در برابر صدا، گرما و سرما مي گردد. ترکيبات اين بتن به گونه اي عمل مي کند که حالت ضد رطوبت به خود گرفته و به مانند بتن معمولي که جذب آب دارد عمل نکرده و آب را از خود دفع مي کند. اين بتن تحت فشار مستقيم (پرس) ساخته مي شود. به دليل شکل گيري بتن در فشار، ساختار آن داراي يکپارچگي قابل قبولي است بتن سبک در قالب هاي طراحي شده توسط متخصصين، به صورت يکپارچه ريخته مي شود. به دليل يکپارچگي در نوع ساختمان بتن، قطعه توليدي از استحکام بالايي برخوردار شده و مقاومت بالايي نيز در برابر زلزله از خود نشان خواهد داد. براي تقويت اين بتن از يک يا چند لايه شبکه فلزي در داخل بتن استفاده شده که اين حالت همانند مسلح کردن بتن معمولي بوسيله ميلگرد مي باشد. هزينه توليد اين نوع بتن از ديگر مواد ساختماني به نسبت ويژگي آن پايين تر است. زمان بسيار کمتري جهت توليد ديوار هاي بتني سبک يا قطعات ديگر لازم است. پرت مواد اوليه جهت توليد بتن سبک بسيار کمتر از بتن معمولي است. چون تمام مراحل توليد در محل مشخصي صورت گرفته و جهت توليد پروسه اي طراحي گرديده است به دليل طراحي کليه مراحل توليد و وجود نظارت بر تمامي اين مراحل ماده توليدي داراي استاندارد خاصي تعريف شده است. خريد مصالح به طور عمده صورت مي گيرد و هزينه کمتري براي سازنده در بر خواهد داشت و در نهايت خانه پيش ساخته با قيمت پايين تري عرضه مي گردد. قطعات توليدي در کارخانه از آزمايشات کنترل کيفيت گذر کرده و در صورت تائيد به بازار مصرف عرضه مي گردد.

– راه هاي افزايش مقاومت بتن در يک واحد توليدي بتن  را توضيح دهيد؟

يکي از مهمترين و متداولترين مصالح ساختماني بتن (Concrete) است که به علت دارا بودن خواصي از جمله شکل خميري قبل از گيرش، مقاومت خوب در برابر آتش سوزي، دسترسي آسان به مصالح و مقاومت فشاري خوبي که دارد استفاده از آن را با مقبوليت عمومي روبرو کرده است. بتن مصالحي شبيه به سنگ است که از مخلوط کردن مقدار متناسبي از سيمان، شن، ماسه، آب و افزودني ها ي ديگر بدست مي آيد. توده اصلي بتن، سنگ دانه هاي درشت و ريز (شن و ماسه) است و فعل و انفعال شيميايي بين آب و سيمان که به صورت شيرهاي اطراف سنگدانه ها را پوشانده است، باعث يکپارچه شدن و چسبيدن سنگدانه ها به يکديگر مي شود. اين سنگدانه ها اسکلت اصلي بتن را تشکيل داده و نيروي وارد بر بتن را تحمل  مي کنند، آب نيز در اين مخلوط موجب ايجاد واکنش شيميايي در سيمان مي شود که سخت شدن مخلوط بتن را پس از طي دوره ي حدود بيست و هشت روز و رسيدن به مقاومت نهايي بتن به همراه دارد. شن و ماسه حدود 65 درصد مخلوط بتن و مابقي را خمير سيمان و درصد بسيار کمي هوا تشکيل مي دهد.

-مزاياي ترکيب خواص فوق روان کنندگي و کاهش دهندگي شديد آب بتن چيست؟

مقاومت اوليه زياد امکان تسريع در عمليات بازکردن قالب ها و باعث استفاده مقرون به صرفه تر از قالب ها مي شود، مقاومت اوليه و نهايي زياد براي بتن پر مقاومت و مقرون به صرفه، افزايش کار آيي باعث کاهش هزينه هاي استهلاک و سختي کار مي گردد و افزايش اسلامپ، امکان توليد بتني خود تراز شونده را به وجود مي آورد، مقاومت نهايي بالاتر به مهندسين محاسب قدرت انعطاف بيشتري را در ارائه يک طرح بهينه ي اقتصادي ارائه مي دهد .خاصيت فوق العاده روان کنندگي باعث تسهيل در پمپ نمودن و کاهش نياز به ويبره کردن بتن مي گردد. نسبت آب به سيمان کاهش يافته، دوام و تراکم بيشتر بتن را با کاهش نفوذپذيري بتن باعث مي شود.

-نظر شما در مورد اهميت و کاربرد بتن مناسب در ساخت ساختمان هاي چندطبقه چيست؟

ساختمان هاي بلند نتيجه تجارت، صنعتي شدن و شهرنشيني است و در يک جامعه صنعتي اجتناب از آن غير ممکن است. ساختمان هاي بلند نه تنها برطرف کننده نياز هاي کاربردي هستند، بلکه يک شاخص مهم براي يک کشور يا قدرت اقتصادي و تکنولوژيکي يک شهر و منبع غرور ملي و هويت فرهنگي، با بهره گيري از رفاه اقتصادي هستند. اين ساختمان ها براي ادغام با بافت شهري چالش هاي متعددي را در پيش رو خواهند داشت.ساختمان هاي بلند تقريبا  اخيراً به تاريخچه ي شهر هاي سراسر جهان وارد شده است و توسعه تکنولوژي در قرن 19 توسعه آنها را امکان پذير کرده است. کارايي و بازدهي سازه هاي بلند رابطه ي مستقيمي با مواد در دسترس، تکنولوژي ساخت و درجه پيشرفت و کارايي سرويس هاي مربوطه دارد. به همين دليل در طي مراحل زماني، پيشرفت قابل توجهي در شناخت و معرفي مواد جديد، روشها و وسايل ساخت و ساز و سرويس دهي حاصل شده است. در قرون گذشته همانند قرن حاضر، زمان، پول و توانايي انساني از عوامل مهم در انتخاب مواد و مصالح ساختماني بوده است. در گذشته اکثر ساختمان هاي بلند با اسکلت فولادي ساخته شده اند و بتن مسلح بيشتر در سازه هاي کوتاه تر به کار مي رفت و پيشرفت در زمينه بتن مسلح در مقايسه با فولاد بسيار کم بود. گرچه استفاده از بتن مسلح در اواخر قرن نوزدهم و شروع قرن بيستم متداول گرديد، ولي به نظر نمي رسد تا قبل از جنگ جهاني اول در سازه هاي بلند از آن استفاده شده باشد. ساخت با بتن در ساختمان هاي بلند مرتبه صرفاً به صورت جانشيني براي فولاد تلقي مي شد و در عمل آنها را عيناً مانند قاب هاي فولادي مي ساختند. اين رويه به پديد آمدن اعضاي سنگين و به ويژه ستونهاي بسيار بزرگ براي طبقات پايين تر ساختمان هاي بلند انجاميد. نوآوري هاي جديد در صنعت ساخت و ساز، استفاده از بتن  را در ساخت سازه هاي بلند بتني سهولت بخشيد.

امروزه بلندترين آسمان خراش هاي دنيا در حال ساخته شدن با بتن هستند. در واقع قابليت جريان بالاي بتن و مقاومت آن در برابر آتش، خصوصا بعد از سقوط برج هاي دو قلوي نيويورک آن را به يک ماده مورد قبول براي ساخت و ساز هاي ساختمان هاي بلند تبديل کرده است. با اين حال، چالش هاي فن آوري مرتبط با استفاده از بتن در ساختمان هاي فوق العاده بلند دلهره آور است. به عنوان مثال، در دبي برج خليفه، بلندترين ساختمان جهان در سال 2010 به پايان رسيد با 828 متر ارتفاع و با 163 طبقه که در بتن ريزي ارتفاع بيش از 580 متر با چالش هايي مواجه بود. در سال 2012، شهر مقدس مکه، برج ساعت دومين ساختمان بلند جهان با ارتفاع 610 متر ساخته شد. اين ساختمان نيز تجربه پمپاژ بتن در ارتفاع فراتر از 520 متر را تجربه کرده است.

-اگر صحبتي در پايان داريد بفرماييد؟

با سپاس از شما اصحاب رسانه و فرهنگ، ما کارخانه اورامان بتن روانسر را جهت خدمت رساني بيشتر به مردم عزيز تدارک و راه اندازي کرده ايم تا به اميد خدا با ارائه کيفيت برتر بتن آماده بتوانيم نقش در خور توجهي در استحکام ساختمان ها و پروژه هاي منطقه اورامانات داشته باشيم.