منوی دسته بندی
پایگاه‌اطلاع‌رسانی

24 ساعت در بحران

118997_orig

روز اول زلزله در بيمارستان طالقاني چه گذشت؟

24 ساعت در بحران

کادر درماني بيمارستان هاي کرمانشاه سربلند شدند

شهرمن – شبنم مايلي

صداي بالگرد لحظه به لحظه شنيده مي شد. بيمارستان سرپل ذهاب بر اثر زلزله تخريب شده بود و برپايي بيمارستان صحرايي به زمان نياز داشت. مجروحين به بيمارستان هاي کرمانشاه و تهران در حال اعزام بودند. در بيمارستان هاي طالقاني، امام رضا(ع) و محمد کرمانشاهي جاي سوزن انداختن نبود. حتي در سالن ورزشي بخش بازتواني قلب بيمارستان امام علي(ع) را هم براي پذيرش مجروحين تخت زده بودند. غم بود و درد و صداي شيون همراهان وحشت زده اي که حتي کفش به پا نداشتند و هرچه داشتند زيرآوار جا مانده بود. پرسنل بيمارستان ها حتي آنان که در مرخصي بودند پس از شنيدن خبر زلزله خود را به محل کارشان رساندند و روزها براي نجات جان هم استاني هايشان تلاش کردند. يکي از پرستاران بيمارستان طالقاني مي گفت: «شب زلزله خودم را به بيمارستان رساندم و سريع شروع به کار کردم. وقتي يکي از مردم خوب شهرمان که براي کمک آمده بود لقمه اي غذا به من تعارف کرد يادم آمد که 24 ساعت است نه چيزي خورده ام و نه لحظه اي نشسته ام»!
photo5845953615666195395 پرسنل اين بيمارستان ها در اين مدت سنگ تمام گذاشتند و از جان و دل براي بهبودي حادثه ديدگان زلزله‌ي استان کرمانشاه مايه گذاشتند.
در روزهاي اول که براي تهيه ي خبر به يکي از اين بيمارستان ها مراجعه کردم متوجه شدم که پرسنل به صورت خودجوش از وظايف خود نيز فراتر رفته اند و به تهيه‌ي لباس و مايحتاج براي همراهان اقدام کرده اند. مدير خدمات پرستاري و سوپر وايزر باليني بيمارستان طالقاني در گفتگو با«شهرمن» از حال و هواي بيمارستان طالقاني در روزهاي اول زلزله گفتند.
«کريم چاردولي» مدير خدمات پرستاري بيمارستان طالقاني مي گويد: «طي 8سال دفاع مقدس که ايران متحمل بحران بود کرمانشاه و مردم اين ديار حريم ايران را حفظ کردند. شهر ما به دليل هم‌جواري با کشور عراق ساليانه پذيراي تعداد زيادي از زائرين مي باشد و ما هميشه آمادگي لازم را براي شرايط خاص داريم. حتي هرچند ماه يکبار مانور برگزار مي کنيم اما تمام دغدغه‌ي ما نياز به بيمارستاني است که تمام امکانات را داشته باشد.
وي مي افزايد: « همزمان با خدمات رساني به حادثه ديدگان، روند عادي بيمارستان هم در جريان بود با اين وجود خدمات رساني به حادثه ديدگان به خوبي انجام شد.خوشبختانه پس از زلزله تيم مديريتي بيمارستان بلافاصله در صحنه عمليات حضور پيدا کرد و تعداد پزشکان ما از حالت عادي خارج و بيشتر شدند و در کمترين زمان اتاق عمل ها وجراحي عمومي فعال گرديدند زيرا بسياري از مجروحان به عمل فوري نياز داشتند. دو بخش را براي مجروحين زلزله تخليه کرديم تا خدمات رساني متمرکز و بهتر انجام شود.
photo5845953615666195393چاردولي با تقدير از پرسنل درماني بيان مي کند:«روز بعد از حاثه، حتي پرسنل درماني که در برنامه نبودن به صورت خودجوش وارد برنامه شدند و همه از بسيج، حراست، پرسنل تا هلال احمر نهايت تلاش خود را انجام دادند. همه پرستاران با وجود نگراني هايي که خودشان براي خانواده هايشان داشتند اما با حضور در بيمارستان با نهايت آرامش و مهرباني خدمتشان را به بهترين نحو انجام دادند. پرستاران ما وظيفه خطيري را به انجام رساندند و تيم علوم پزشکي کرمانشاه در خدمات رساني به مردم واقعاً خوش درخشيد».
مدير خدمات پرستاري بيمارستان طالقاني از برخي کارکنان بيمارستان ياد مي کند که بومي کرمانشاه نبودند و با اينکه اقوام و نزديکانشان در مناطق زلزله زده دچار حادثه شده بودند اما آنها در بيمارستان مشغول خدمت بودند.
وي به بيان خاطراتي از روز اول و دوم زلزله مي پردازد و مي گويد: «مادري که حدود100 سال سن داشت به خاطر آسيب ديدگي بايد به مراکز تخصصي منتقل مي شد اما دخترش که خودش حدود 70 سالش بود گريه مي کرد و نمي خواست مادرش را تنها بگذارد. براي ما اين محبت و عاطفه و همدردي بسيار آموزنده بود. از خاطرات دردناک من ديدن دختربچه اي بود که والدينش بخاطر نجات او جان خود را از دست داده بودند و اين دختر هنوز از مرگ آنها خبر نداشت. مادري هم به خاطر نجات بچه اش دست و پايش فلج شده بود و کاري نمي شد برايش انجام داد و اين براي ما بسيار ناراحت کننده بود. اما چند مجروح داشتيم که به خاطر شدت آسيبي که به آنها وارد شده بود در بخش مراقبت هاي ويژه بستري شده بودند اما خوشبختانه با لطف خداوند متعال و خدمات همکاران عزيز ما از ICU به بخش منتقل شدند واوضاعشان بهتر شده است. طي اين مدت چيزي که بسيار مشهود بود اين موضوع بود که قوميت معنا نداشت و فقط نوع دوستي و انسانيت به چشم مي خورد».
چاردولي به تشکيل تيم روانشناسي در بيمارستان طالقاني و ايجاد همراه سرا اشاره مي کند و ادامه مي دهد:« بيماراني که به خاطر آسيب يا از دست دادن عزيزانشان روحيه خوبي نداشتند تحت نظر روانشناسان قرار مي گرفتند».
«کبري عزتي» سوپر واريز باليني بيمارستان طالقاني نيز درباره‌ي صبح روز حادثه به «شهرمن» مي گويد:« وضعيت بحراني بود، فاجعه عميق بود، و چون بيمارستان ما تنها مرکز تروماي استان است، با ازدحام بيماران و مراجعين مواجه بوديم علاوه بر اين که بايد روال عادي بيمارستان هم مثل هميشه طي مي شد اما با ياري خدا و تلاش گروه درمان مجروحين زلزله به خوبي صورت گرفت».
عزتي با بيان اينکه مردم استان از همان روزهاي اول با خلوص نيت به کمک زلزله زدگان شتافتند مي افزايد: « با اينکه حضور مردم ما در عرصه‌ي امداد و کمک جاي تقدير دارد اما گاهي هجوم مردم، امدادگران هلال احمر و گاهي همکاران و داوطلبيني که از ساير بيمارستان ها آمده بودند کمي کار را براي پرسنل خود ما که به خاطر مانورهاي اربعين آمادگي لازم را داشتند، سخت مي کرد»
سوپروايزر باليني بيمارستان طالقاني در پايان از حضور به موقع پزشکان تقدير مي کند و در ادامه توضيح مي دهد: « از روز دوم بعد از زلزله شيفت بندي را شروع کرديم زيرا حجم کاري بسيار زياد بود ولي در 24 ساعت اول همه فعال بودند».